Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ [Χρυσηίδας Δημουλίδου, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στις 13 Μαρτίου 1964 μια ετοιμόγεννη δεκαεξάχρονη κοπέλα φτάνει μόνη στο Νοσοκομείο Σερρών με αιμορραγία. Ξεψυχά, αφού πρώτα γεννά ένα κοριτσάκι. Τρεις μέρες μετά, το βρέφος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Οι έρευνες της Χωροφυλακής παραμένουν άκαρπες και ο φάκελος της υπόθεσης μπαίνει στο Αρχείο. Το Σεπτέμβριο του 1989 ένας περίεργος στραγγαλισμός μιας νεαρής καθηγήτριας συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Δύο μήνες αργότερα μια νεαρή μάνα βρίσκεται στραγγαλισμένη με τον ίδιο τρόπο. Ο αστυνόμος ΑΔ Στεργίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης παρατηρεί ότι τα δύο θύματα έχουν γεννηθεί στις 13 Μαρτίου του 1964 στο Νοσοκομείο Σερρών. Οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι αιφνιδιαστικές και απρόσμενες. Ο Στεργίου αντιλαμβάνεται ότι μόλις έχει μπει σ’ ένα σκοτεινό λαβύρινθο μιας περίεργης υπόθεσης που ο μίτος της ξεκινά είκοσι πέντε χρόνια πριν στις Σέρρες. Ποιος έκλεψε εκείνο το μωρό; Γιατί; Ποιος σκοτώνει τα κορίτσια που γεννήθηκαν την ίδια μέρα με αυτό; Τι παιχνίδι παίχτηκε και ποια συμφωνία με το θάνατο, που ξύπνησε ένα δολοφόνο είκοσι πέντε χρόνια αργότερα; Το Φιλί του Δράκου είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χρύσας Δημουλίδου. Γεμάτο συναίσθημα, μυστήριο, δράση, αγωνία, κρατά τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα ως την τελευταία του σελίδα...

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Πρόκειται για ένα αμιγώς αστυνομικό μυθιστόρημα με μια κοινωνική υπόσταση. Η Χρυσηίδα Δημουλίδου τόλμησε και έχουμε στα χέρια μας αυτό το εξαιρετικό ανάγνωσμα. Βιβλίο με δυναμική, ένα ανατρεπτικό ανάγνωσμα γεμάτο εικόνες και περιγραφές, που δύσκολα αφηνεις από τα χέρια σου.

Το βιβλίο ξεκινάει με μια δυναμική η οποία δεν χάνεται όσο περνούν οι σελίδες. Το ενδιαφέρον αμείωτο, είναι σύντροφος του αναγνώστη καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Τα κοινωνικά πρέπει οδηγούν τους ήρωες σε λάθη, τα οποία φέρνουν κι άλλα λάθη. Πολλές εξελίξεις, δυναμική γραφή, έντονα συναισθήματα. 

Άριστα ψυχογραφημένοι χαρακτήρες, γρήγορη πλοκή γεμάτη ανατροπές και ζωντανές περιγραφές. Μια ακόμα φορά η πένα της Δημουλιδου έπλεξε έναν μύθο ο οποίος κρατά δέσμιο τον αναγνώστη στις σελίδες του. Συγχαρητήρια!

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;