Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ [Χρυσηίδας Δημουλίδου, Εκδόσεις Λιβάνη

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Αντώνης Κόκκινος γεννιέται ένα μεσημέρι καταμεσής ενός χωραφιού κάπου στην Ήπειρο, τη μέρα που ξεσπάει μια άγρια καταιγίδα. Τρείς μέρες μετά η μάνα του ξεψυχάει από επιπλοκές της γέννας. Από εκείνη τη στιγμή ο πατέρας του αρνείται να τον δει. Μεγαλώνει από τη μεγάλη του αδελφή, στερημένος από γονείς.

Δεκαπεντάχρονο παιδί φεύγει από το χωριό του για την Αμερική με το όνειρο να κάνει πολλά λεφτά. Η ζωή όμως δεν του χαρίζεται. Δουλεύει σκληρά, από παιδί για θελήματα μέχρι μπάρμαν στο περίφημο κλαμπ Στούντιο 54 της Νέας Υόρκης, για να καταλήξει να πουλάει έρωτα σε ώριμες, πλούσιες γυναίκες. Μία από αυτές τον παίρνει υπό την προστασία της. Όταν όμως αφήνει έγκυο τη δεκαεφτάχρονη κόρη της, το σκάει και εξαφανίζεται.

Μετά από χρόνια οι συνθήκες τον αναγκάζουν να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζει ότι μόλις τώρα αρχίζουν τα πραγματικά του προβλήματα. Ο σκληρός Τόνι Ρεντ δεν έχει καμία σχέση με το αμούστακο αθώο αγόρι που έφυγε σαν Αντώνης Κόκκινος, εκτός από ένα πράγμα: Κάθε φορά που βρέχει του αρέσει να γίνεται μούσκεμα, νιώθοντας έτσι το χάδι της μάνας που δε γνώρισε ποτέ....

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Είναι από τα πρώτα βιβλία της Δημουλίδου που διάβασα και με άφησε ευχαριστημένο. Μια ιστορία με πλοκή και αρκετές περιγραφές, λιτό λεξιλόγιο και λόγος στρωτός που ρέει εύκολα χωρις να μειώνει το ανάγνωσμα. 

Βιβλίο με πολλές ανατροπές και πολλά μηνύματα για τη ζωή. Ένας φίλος του βιβλίου θα βρει σε αυτό το βιβλίο μια καλή παρέα, που θα του κρατήσει συντροφιά για πολλές ώρες και θα μείνει το βιβλίο στο μυαλό του. Ανάγνωσμα που δύσκολα το ξεχνάς. Η πένα της Δημουλίδου -το έχω πει πολλές φορές- πραγματικά πολλές φορές κεντάει και έχουμε τέτοια αποτελέσματα.

Συγχαρητήρια.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;