Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ [Γιώργου Πολυράκη, Εκδόσεις Ψυχογιός]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη του σήμερα, του Μνημονίου, του ΔΝΤ, του Μεσοπρόθεσμου και της μεγάλης ανεργίας, ο Μιχάλης Βλαντής, πολιτικός μηχανικός που πλέον κερδίζει τα προς το ζην κάνοντας τον οδηγό σε ταξί, δέχεται μια ασυνήθιστη πρόταση από τον επιχειρηματία Αριστείδη Κοντογιώργη. Η πρόταση φαντάζει ανήθικη στον Βλαντή, όμως η αμοιβή που προσφέρει ο επιχειρηματίας είναι δελεαστική: πενήντα χιλιάδες ευρώ.

Ο νεαρός μηχανικός αποδέχεται την πρόταση και μπλέκει σε έναν παράφορο έρωτα με την αινιγματική Ελίζα Κοντογιώργη. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσει ότι έχει βρεθεί έξω από τον κόσμο του και θα βιώσει την ένταση του έρωτα, τον πόνο και την πρωτόγνωρη ευτυχία, την αλήθεια και το ψέμα, την αγάπη και το μίσος, τη θυσία και τον κίνδυνο του θανάτου. Κι όλα αυτά εναλλάσσονται διαδοχικά στους δρόμους και στις πλατείες τής πάντα ερωτικής Θεσσαλονίκης, που, όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές, η φυσιογνωμία της παραμένει αναλλοίωτη.
Ένα μυθιστόρημα με απροσδόκητο τέλος που φανερώνει ότι τη ζωή δεν την καθορίζουν οι δυσκολίες που συναντάμε, αλλά η ικανότητά μας να τις προσπερνάμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Διαβάζοντας την περίληψη, με ξένισε η ιστορία, αλλά μόλις το ξεκίνησα δεν το άφησα στα χέρια μου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, διότι νόμιζα πως ο κ.Πολυράκης μετά το ΔΩΡΟΘΕΑ ΝΤΕ ΡΟΠ -ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, δεν θα έβγαζε άλλο καλό βιβλίο, μιας και είχα απογοητευτεί από το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

Αυτό το βιβλίο, είναι τόσο ατμοσφαιρικό, τόσο αγωνιώδες, τόσο αποπνικτικό που απλά δεν το αφήνεις από τα χέρια σου. Ξεπέρασε εν ολίγοις όλες τις προσδοκίες μου. Ωραία δομή, ωραίο λεξιλόγιο, απλό κατανοητό, σωστή χρήση της γλώσσας.

Μέσα από το μύθο ο κ. Πολυράκης μας αναφέρει όλη τη βρωμιά και τη διαφθορά που κυριαρχεί στις μέρες μας, στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Διαθέτει μια αστυνομική χροιά το βιβλίο, μια θριλερική αγωνία που σε αναγκάζει να είσαι δέσμιος στις σελίδες του. Συγχαρητήρια!

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;