Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ [Θάνου Κονδύλη, Εκδόσεις Ψυχογιός]


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ


Καρύταινα, Πελοπόννησος, 1450. Ο αναγνώστης θα περιπλανηθεί σε τόπους άγνωστους αλλά συνάμα οικείους και θα γίνει συμμέτοχος σε μία ιστορία γεμάτη μυστήριο και εκπλήξεις, ανακαλύπτοντας αυτό που για αιώνες κρατιόταν ως επτασφράγιστο μυστικό πίσω από τους πέτρινους τείχους και τις κλειστές πόρτες μιας μονής: το μεγαλύτερο μυστήριο του Χριστιανισμού! Ένα συναρπαστικό αστυνομικό-ιστορικό μυθιστόρημα από έναν συγγραφέα που πλέκει αριστοτεχνικά το ιστορικό-ερευνητικό του υπόβαθρο με το ταλέντο της δημιουργικής γραφής και τη συναρπαστική πλοκή.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Έχοντας διαβάσει ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ, το οποίο μου εξήψε το ενδιαφέρον, πήρα να διαβάσω και το παρόν βιβλίο, το οποίο ωστόσο δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

Το μυστήριο έλειπε αισθητά και σε μερικά σημεία ήταν αρκετά αργό χωρίς πλοκή. Οι διάλογοι δεν είχαν την αληθοφάνεια που θα περίμενε ο αναγνώστης και η περιγραφική δεινότητα του συγγραφέα δεν φάνηκε τόσο σε αυτό το βιβλίο όσο στο ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ. Νομίζω πως αυτό το βιβλίο ήταν η πρόβα του Κονδύλη και τα έδωσε όλα στο επόμενο. Ελπίζω το τρίτο βιβλίο με τον Ζαν Λε Κερ να είναι όπως ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ και όχι αυτό.

Αναμενόμενο και μεταφυσικό στο μεγαλύτερο μέρος του. Δεν ξέρω γιατί αλλά το περιβόητο μυστικό του Χριστιανισμού, οι πέντε ιππότες, η αιωνιότητα μου φάνηκαν υπερβολικά. Το μεταφυσικό το είχε και στο άλλο βιβλίο με τον Ζαν Λε Κερ αλλά όχι τόσο έντονο. Απλά με κούρασε.  Περίμενα περισσότερα από ένα μυστήριο με δολοφονία. Ελπίζω το ΕΡΩΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, να ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. 

Ελευθέριος
Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;