Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ [Θάνου Κονδύλη, Εκδόσεις Ψυχογιός]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ


Τον Ιανουάριο του 1447 ο δομινικανός μοναχός Τζοβάνι (Ζαν λε Κερ), κατά το ταξίδι του στην Ελλάδα, κι ενώ αναμένεται η επιστροφή των Τούρκων από μια επιδρομή τους στον Μοριά, θα οδηγηθεί στο κάστρο του Μαύρου Δράκοντα κοντά στην Αθήνα. Εκεί θα μπλεχτεί σε μια περίεργη υπόθεση: την κλοπή δύο σημαντικών διαμαντιών, τα οποία ονομάζονται "μάτια του δράκοντα" και ανήκουν στον Φράγκο άρχοντα Σαλβατόρε, ιδιοκτήτη του κάστρου. Με αυτά σκόπευε να πληρώσει τον εξάδελφό του, τον Αύγουστο, για να του διαθέσει στρατιωτική δύναμη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή των Τούρκων. Ο Σαλβατόρε θα αναθέσει στον Ζαν τη διαλεύκανση της κλοπής. Πολύ σύντομα ο μοναχός θα διαπιστώσει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άτομα πέραν κάθε υποψίας. Επίσης, θα βρεθεί μπροστά σε ένα παλιό έγκλημα, σε μια συνωμοσία, αλλά και σε ένα μυστικό, που θα θέσουν σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή αλλά και την επιβίωση του κάστρου. Με φόντο τη μεσαιωνική Αθήνα ξετυλίγεται μια καταπληκτική περιπέτεια μυστηρίου που θα συναρπάσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη!

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Αυτή η ιστορία εκτυλίσσετε στον Μεσαίωνα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή που ξεκινάει το μυστήριο η αγωνία φτάνει στα ύψη. Είναι πολύ καλογραμμένο βιβλίο, με αληθοφάνεια και δεν δείχνει ψεύτικο. Ιστορικές γνώσεις μαζί με μυστήριο τι πιο ωραίο; Η γραφή του Κονδύλη είναι ξεκούραστη σε γενικές γραμμές αλλά οι περιγραφές χώρων πραγματικά σε κουράζουν. Δεν ξέρω γιατί αλλά ήθελα να πηδήξω παραγράφους. Βέβαια το κατανοώ γιατί έπρεπε να έχουμε μία γενική εικόνα των χώρων, αλλά δεν ξέρω αυτό με κούρασε λίγο.

Ο δράστης και ο συνεργός μετά από ένα σημείο είναι πασιφανέστατο  ποιος είναι, αλλά ο λόγος είναι ένα μυστήριο το οποίο εντείνετε μέχρι το τέλος. Στην ιστορία εμπλέκεται και ένα έγκλημα που είχε συμβεί πριν από 30 χρόνια. Το μυθιστόρημα έχει μία μεταφυσική χροιά από την αρχή ως και την τελευταία σελίδα. Λείπει ο έρωτας, η αγάπη και η φιλική αγάπη αλλά δεν λείπουν οι ίντριγκες και το μυστήριο, το δίχως άλλο υπάρχουν μόνο αυτά. Ένα πολύ ωραίο βιβλίο το οποίο όπως λέει και στο οπισθόφυλλό του συναρπάζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Ένα μεγάλο μπράβο στον συγγραφέα.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;