Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ [Μαρίας Τζιρίτα, Εκδόσεις Ψυχογιός]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ
Αυτά τα δύο παιδιά, η Αφροδίτη και η Νίκη, από το καλοκαίρι των δέκα τους χρόνων, έμελλε ν’ αγαπηθούν και να γίνουν φίλες αχώριστες. Τι ήταν αυτό που έφερε κοντά δυο τόσο διαφορετικά πλάσματα και τα κράτησε μαζί για τόσο πολλά χρόνια; Η δύναμη ή η αδυναμία; Ήταν αγάπη πραγματική ή απλώς μια προσπάθεια να ξεπεράσει η μία την άλλη; Κι ήταν πράγματι διαφορετικές ή μήπως τελικά ήταν τόσο ίδιες, όσο δε θέλησαν ποτέ να παραδεχτούν;
Η ιστορία της παράλληλης ζωής δυο γυναικών, που απέδειξαν πως όταν αγαπάς, είναι για πάντα...

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Όταν αγαπάς είναι για πάντα... Πόσο βαθυστόχαστο και δύσκολο να το πεις είναι αυτό το πάντα άραγε; Κι όμως η συγγραφέας το έγραψε και όχι για έναν έρωτα όπως θα περιμέναμε, αλλά για την φιλία. Η φιλία είναι ένα θέμα που πάντα με ενδιέφερε στα βιβλία και αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον στο να το διαβάζω.

Η συγγραφέας κινείται μέσα στο κλασσικό μοτίβο της σύγχρονης λογοτεχνίας, φιλία, έρωτας, αγάπη, ίντριγκες, μίση, γκαντεμιά. Ένα ανάγνωσμα που ρέει εύκολα, με πολλές ανατροπές και απρόβλεπτα γεγονότα ως ένα σημείο. Η συγγραφέας παρουσιάζει αρκετά εξιδανικευμένα κάποιες καταστάσεις.

Συγχαρητήρια στη συγγραφέα που ασχολήθηκε με κάτι διαφορετικό από τον έρωτα και την αγάπη και καταπιάστηκε με το θέμα της φιλίας. Πολλά τα κοινωνικά μηνύματα αυτού του βιβλίου. 

Ο λόγος της Μαρίας Τζιρίτα ρέει ευχάριστα και το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο χωρίς μεγάλες περιγραφές που κουράζουν ή εξαντλητικές παραγράφους.Ένα ωραίο βιβλίο που σου κρατάει ευχάριστη παρέα.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;