Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ [Λίζας Παπαϊωάννου, Εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ:


Ενα ταξίδι στη Σουηδία που γίνεται εφιάλτης για τρεις φίλους. Μια λάθος στροφή, μια κακοτυχία. Χαμένοι στην ερημιά βρίσκουν αναπάντεχη βοήθεια στο πρόσωπο του αινιγματικού γιατρού Κλάους Στάινερ, ενός σύγχρονου ερημίτη. Καθώς ο καιρός περνάει, αποκομμένοι από τον κόσμο σε ένα σπίτι στη μέση του πουθενά, δεν μπορούν να μην αναρωτηθούν: είναι φιλοξενούμενοι ή φυλακισμένοι; Είναι όλα αυτά συμπτώσεις ή μήπως έχουν πέσει θύματα ενός διεστραμμένου πειράματος;
Ενα ατμοσφαιρικό, αστυνομικό μυθιστόρημα, σκοτεινό και κλειστοφοβικό και ταυτόχρονα ένα ψυχολογικό θρίλερ για τις εύθραυστες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και τα όρια της τρέλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Το βιβλίο αυτό μου το δάνεισε συγγενής μου επειδή η συγγραφέας είναι φίλη του. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός όσον αφορά την ανάγνωσή του, αλλά ήθελα να το διαβάσω γιατί μου κίνησε το ενδιαφέρον η ιστορία.
Το βιβλίο ξεκινάει με μια ανύπαρκτη δυναμική, η οποία όμως εξελίχθηκε σε μια ενδιαφέρουσα, κινηματογραφική, γεμάτη μυστήριο πλοκή. Απρόβλεπτο μες στην προβλέψιμη πλοκή του, το ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, κατατάσσεται στην κατηγορία του ψυχολογικού θρίλερ με στοιχεία αστυνομικού και μια μεταφυσική χροιά, ειδικά στο τέλος του βιβλίου.

Βιβλίο γεμάτο ανατροπές και πολλές περιγραφές. Στρωτός λόγος, που ρέει εύκολα και διαβάζεται ευχάριστα. Οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου είναι τόσο ανατρεπτικές και το τέλος τόσο απρόβλεπτο που πραγματικά αδυνατείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Μια εξαιρετική προσπάθεια, από ένα νέο αίμα στον κόσμο του βιβλίου.
Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;