Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥ [Μαίρης Κόντζογλου, Eκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ


Αφεθείτε στη γοητεία του νέου βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου, κλάψτε και γελάστε με την ψυχή σας, τραγουδήστε μαζί με την Αρετή και... πετάξτε ως τα ουράνια. Ως εκεί που το όνειρο είναι η πραγματικότητα και οι άνθρωποι μπερδεύονται με τους αγγέλους. 

Η Αρετή, ένας άνθρωπος «κανονικός», ζει μια ζωή επίπεδη, ολιγαρκή, χωρίς εξάρσεις. Η πρώτη νιότη της κύλησε χωρίς να το καταλάβει, και απέμεινε να τραγουδάει, σε λάθος τέμπο, για έναν έρωτα ανεκπλήρωτο. 

Στο πλευρό της βρίσκονται οι μικροί μαθητές της και οι ενήλικοι συμμαθητές της από τη «Σαπφώ», τη χορωδία της. 
Απέναντί της στέκονται όσοι δεν την κατάλαβαν ποτέ: οικογένεια, φίλοι, πρώην, η μοίρα της η ίδια. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που Εκεί Πάνω, ένας νεοφώτιστος, φιλόδοξος άγγελος αναλαμβάνει την προστασία της. Αυθόρμητος, άπειρος και γκαφατζής, ο φύλακας άγγελος παρακολουθεί έκπληκτος τις ραγδαίες αλλαγές στην προστατευόμενή του. 
Το ίδιο και όσοι δεν έχαναν ως τότε την ευκαιρία να τη μειώσουν και να την πληγώσουν. Με μια Αρετή καινούρια, αποφασισμένη να προχωρήσει, όλα αλλάζουν: η πραγματικότητα διαδέχεται το θαύμα και τα Αστέρια δεν είναι πια τόσο μακρινά. Στην κυριολεξία...
Ποιος θα της δώσει το τέμπο να βρει τη μελωδία; Κανονικά, αυτοί που θα έπρεπε να την αγαπούν και μένουν και από πάνω της. Στην κυριολεξία. 
Τότε εμφανίζεται Εκείνος από Παραπάνω. Στην κυριολεξία. Και όλα αλλάζουν πορεία, η πραγματικότητα διαδέχεται τα θαύματα και τα Αστέρια δεν είναι τόσο μακρινά πια. Στην κυριολεξία όμως... 
Ποιος είπε ότι οι άγγελοι είναι μόνο στον ουρανό; Πότε είδατε το πιο ωραίο όνειρο; Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις με την αγάπη; 


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Το ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥ  είναι το πρώτο βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου που διαβάζω και ομολογώ πως ήταν μια έκπληξη για μένα. Το διάβασα πολύ ευχάριστα και διασκέδασα πραγματικά σε κάθε σελίδα. Πρωτότυπο, αισιόδοξο, διασκεδαστικό.

Μια ιστορία πολύ όμορφη, με πολλούς χαρακτήρες, άριστα ψυχογραφημένους, αρκετές ανατροπές. Αφήγηση γεμάτη λυρικότητα, σχήματα λόγου, περιγραφές. Η περιγραφική ικανότητα της συγγραφέως βλέπω ότι είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ωστόσο σε πολλά σημεία εντόπισα αρκετές επαναλήψεις. Πληθώρα συναισθηματικών διακυμάνσεων, εκεί που ξεκαρδίζεσαι στα γέλια, ξαφνικά συγκινείσαι, συμπονάς, κλαις.

Ανάγνωσμα με ευφυές χιούμορ, φιλοσοφική διάθεση που οδηγεί τον κάθε χαρακτήρα σε μια κάθαρση. Διαβάζεται ευχάριστα και ξεκούραστα. Είναι σαν μια ψυχανάλυση αυτό το βιβλίο. Από τα καλά αναγνώσματα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Ένα διαμάντι θα έλεγα, που σκοπό έχει να περάσει πολλά μηνύματα για τη ζωή. Συγχαρητήρια στη συγγραφέα.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τελείωσα το συγκεκριμένο βιβλίο και συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου! Μπράβο στη κυρία Κόντζογλου για την πρωτότυπη γραφή της. Εξαιρετικό χιούμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Beauty Secrets, είναι από τα ομορφότερα βιβλία που έχουν εκδοθεί. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου!*

      Διαγραφή

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;