Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΤΡΙΝΟΙ ΚΥΚΝΟΙ [Ευαγγελίας Ευσταθίου, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ


Για τον Μπράιαν Κάραν η συνεργασία με αυτή τη γυναίκα είναι η πιο επικίνδυνη αποστολή που ανέλαβε ποτέ στην καριέρα του. Όλα όμως δείχνουν πως είναι το αντίτιμο που οφείλει να πληρώσει για να κατακτήσει τον προσωπικό του παράδεισο.

Για την Κασσάνδρα η συνεργασία με αυτό το δύστροπο άντρα είναι το πιο δύσκολο δίλημμα που αντιμετώπισε ποτέ στη ζωή της. Όλα όμως δείχνουν πως πρέπει να συμβιβαστεί με τις μυριάδες αντιθέσεις τους για να κατακτήσει την προσωπική της γαλήνη.

Κοινός τους στόχος η ανεύρεση ενός αγάλματος, του πολυθρύλητου Χρυσού Εκδικητή, που αποτελεί ταυτόχρονα την αιτία των δεινών τους και την Ιθάκη τους.
Κοινός τους εχθρός κάποιος που επιμένει να τους θυμίζει πως όταν οι κύκνοι κελαηδούν πεθαίνουν.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Οι ΠΕΤΡΙΝΟΙ ΚΥΚΝΟΙ είναι το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημα που εκδίδει η Ευαγγελία Ευσταθίου στις εκδόσεις Λιβάνη και το πρώτο που διαβάζω εγώ. Από όλα της τα μυθιστορήματα επέλεξα αυτό διότι από το οπισθόφυλλο "μυρίστηκα" γνήσια περιπέτεια.

Το βιβλίο ξεκινάει με ένα αδιάφορο συναίσθημα, δεν μπαίνεις κατ'ευθείαν στο ψητό που λέμε, ωστόσο από το δεύτερο μέρος και μετά η πλοκή αποκτά ενδιαφέρον και έτσι ρουφάς τις σελίδες του έτσι ώστε να φτάσεις γρήγορα στο τέλος το οποίο είναι απρόβλεπτο και προβλεπόμενο συνάμα. Είναι μια σύγχρονη περιπέτεια, αμερικανικών προδιαγραφών θα έλεγα, με πολλές ερωτικές και αισθηματικές πινελιές.

Επειδή είναι από τα πρώτα βιβλία της συγγραφέως σίγουρα δεν υπήρχε η πείρα και το βιβλίο είχε αρκετά κενά στην πλοκή και στην ιστορία. Πολλοί διάλογοι και αρκετοί χωρίς λόγο ύπαρξης, αρκετά επιτηδευμένοι και αδύναμοι να αποδώσουν τα συναισθήματα των ηρώων. Ελλιπής επίσης και η ψυχογράφηση των χαρακτήρων, οι οποίοι έρχονταν συχνά σε αντιφάσεις. Πολλές επαναλήψεις και αδύναμες περιγραφές.

Όσον αφορά το μύθο, αν και ήταν ενδιαφέρων, η απόδοσή του δεν είχε δυναμική και είχε κενά.Το ερωτικό στοιχείο, έντονο και παρόν στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, αν έλειπε και στη θέση του υπήρχε περισσότερη δράση και επομένως κινηματογραφική πλοκή τότε το βιβλίο θα χαρακτηριζόταν μια γνήσια περιπέτεια.

Δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;