Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ [Άννας Γαλανού, Εκδόσεις Διόπτρα]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ


Χριστίνα και Αλέξης. Εκείνη, πασίγνωστη τηλεπαρουσιάστρια, εκείνος, πλούσιος επιχειρηματίας. Η ευτυχία αποτελεί κενό γράμμα στη σχέση τους και οι διαδρομές τους ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις. Ένα ζευγάρι με πολλά μυστικά. Καθένας τους κουβαλά το δικό του σκοτεινό παρελθόν. Αρκεί μια στροφή της μοίρας για να τους φέρει αντιμέτωπους με το πεπρωμένο τους. 

Κώστας. Τρυφερός, ρομαντικός και βαθιά ερωτευμένος με τη Χριστίνα. Ένας από επιλογή μοναχικός άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες, που ψάχνει την αληθινή αγάπη. Ένας άντρας που οι περιστασιακοί έρωτες δεν τον αφορούν. 
Ελίνα. Η γυναίκα που κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην πλοκή της ιστορίας. Όταν εμφανίζεται στο προσκήνιο, όλα αλλάζουν αμέσως. 
Φανή. Η μητέρα της Χριστίνας και λυδία λίθος της ιστορίας.

Άραγε κάποια πράγματα έρχονται τυχαία στη ζωή μας ή μια ανώτερη δύναμη τα φέρνει στον δρόμο μας; Μπορεί το πεπρωμένο να κινεί τα νήματα του σύμπαντος, να καθοδηγεί τις ζωές μας και να χαράζει το μέλλον μας; Πόσο δύσκολο είναι να του ξεφύγει κανείς; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν διεκδικεί την αληθινή αγάπη; 

Οι πέντε ήρωες του βιβλίου ακολουθούν μονοπάτια που ποτέ δεν είχαν φανταστεί. Όλοι γράφουν τις ιστορίες τους, σε πρώτο πλάνο, Όταν Φεύγουν τα Σύννεφα.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Η Άννα Γαλανού, επιστρέφει με ένα βιβλίο σταθμό θεωρώ στη συγγραφική της πορεία. Επιστρέφει στα συγγραφικά σοκάκια με ένα σπονδυλωτό, πολυπρόσωπο, ανθρωποκεντρικό και κοινωνικό μυθιστόρημα, ένα ψυχογράφημα υψηλής περιωπής που συγκινεί και προβληματίζει.

Πέντε διαφορετικοί χαρακτήρες, φαινομενικά ασύνδετοι μεταξύ τους συνθέτουν ένα γαϊτανάκι προσωπικοτήτων άριστα ψυχογραφημένων. Ήρωες ολοκληρωμένοι, πολύπλοκοι, με πάθη, που αναλύονται διεξοδικά και εξελίσσονται όπως πραγματικά συμβαίνει στην πραγματική ζωή. 

Η μοίρα και το πεπρωμένο αφανείς ήρωες της ιστορία, γράφουν και ξεγράφουν και επηρεάζουν τον ρου της ιστορίας με έναν τρόπο αληθοφανή μέσα στην υπερβολή του. Με λόγο που ρέει, χωρίς υπερβολές, άλλοτε σε τριτοπρόσωπη και άλλοτε σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση η συγγραφέας μεταφέρει τα γεγονότα στον αναγνώστη με έναν τρόπο άκρως μυθιστορηματικό.

Με κατανόηση και σεβασμό στην ανθρώπινη φύση η Άννα Γαλανού, καταγράφει γεγονότα χωρίς να ασκεί κριτική, παρουσιάζει στο κοινό ένα βιβλίο πολύπλοκο και ιδιάζον, με πολλές προεκτάσεις, συμβολικό και αλληγορικό σε σημεία, πλέκοντας άριστα το παρελθόν με το παρόν, εισβάλλοντας στον ψυχισμό των ηρώων και καταλήγει σε μια λύτρωση ιδιόμορφη και αληθινή.

Σαν εκλεκτός πολυποικιλιακός οίνος, η Άννα Γαλανού προσφέρει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, που θα σας κρατήσει παρέα συγκινόντας και προβληματίζοντας ταυτόχρονα. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας των ηρώων που θέτει βάσεις για προσωπική αναζήτηση του κάθε αναγνώστη.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;