Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

ΟΥΡΑΝΟΕΣΣΑ* [Κώστα Κρομμύδα, Εκδόσεις Διόπτρα]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μετά το τέλος του πολέμου, ο αρχαιολόγος Ανδρέας Στάης ακολουθεί τα σημάδια που θα του αποκαλύψουν το πρόσωπο της θεάς που στοίχειωνε για χρόνια τα όνειρά του. Ταυτόχρονα αναζητά το όνομα της γυναίκας που σε μια νύχτα έγινε ολόκληρή του η ζωή…

Στο σήμερα, ένας άλλος Ανδρέας, ερευνητής της Ιντερπόλ, αφήνει πίσω του την Αμερική και ταξιδεύει προς το νησί που καλύπτει με αναπάντητα ερωτήματα το παρελθόν της οικογένειάς του, για να πει το τελευταίο αντίο στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του και να γνωρίσει τη μυστηριακή Ηρώ…
Όταν η μοίρα υφαίνεται με νήματα που κινούν άλλοτε θεοί και άλλοτε δαίμονες, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία του...
Μυστηριακές τελετές λουσμένες φωτιά και πανσέληνο, και όρκοι σιωπής φορεμένοι σε ένα δαχτυλίδι, που παντρεύει θεούς και ανθρώπους σε ένα κοινό παρόν.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Ουρανόεσσα, αυτή που είναι γεμάτη ουρανό, η Σαμοθράκη. Ο Κώστας Κρομμύδας επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα μυστηριακό, ένα συναρπαστικό ταξίδι που καθηλώνει και διατηρεί την αγωνία του αναγνώστη στα ύψη.

Στο τελευταίο μυθιστόρημα του Κώστα Κρομμύδα, παρουσιάζεται μια διαφορετική ιστορία από αυτές των προηγούμενων πονημάτων του. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, γεμάτη συναισθήματα, ανατροπές και εικόνες, δύσκολα θα ξεχαστεί από το αναγνωστικό κοινό. Ο συγγραφέας κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του ανεβάζοντας τον προσωπικό του πήχυ πολύ ψηλά εκδίδοντας ένα βιβλίο διαφορετικό, ευφάνταστο και συγκλονιστικό.

Με εργαλεία την εξαιρετική περιγραφική δεινότητα του ο συγγραφέας μεταφέρει με ζωντάνια και γλαφυρότητα εικόνες τόσο μοναδικές που ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να γοητευτεί από το φυσικό τοπίο το οποίο περιγράφεται. Καταφέρνει με μαεστρία να μεταφέρει τον αναγνώστη σε μυστηριακές τοποθεσίες και να τον μυήσει στην ιστορία κρατώντας τον δέσμιο στις σελίδες του.

Η Ουρανόεσσα είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο στη λεπτομέρεια, με ωριμότητα και σεβασμό απέναντι στον αναγνώστη, χωρίς υπερβολές και επαναλήψεις. Γραμμένο με ωραίο λεξιλόγιο που γοητεύει ακόμη και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Οι ανατροπές πολλές, με αποτέλεσμα το βιβλίο να κυλάει σαν νεράκι και το ενδιαφέρον του αναγνώστη να διατηρείται αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα.

Συγχαρητήρια στο συγγραφέα για την έρευνα που έκανε, μεταφέροντας στον αναγνώστη γνώσεις σχετικές με τα Καβείρια Μυστήρια, την αρχαιολογία αλλά και την αρχαιοκαπηλεία κρύβωντας εντέχνως μέσα σε αυτές μηνύματα σχετικά με την στάση των ανθρώπων απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά τους.

Ένα βιβλίο που θα σας συγκλονίσει και θα ανατρέψει λίγο τα τετριμμένα της ελληνικής λογοτεχνίας. Αξίζει να το διαβάσετε!

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;