Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

GREEK ΘΕΡΑΠΙ [Θάλειας Κουνούνη, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια μισοπαντρεμένη, μια ανύπαντρη εγκυμονούσα, ένας άντρας σε διάσταση, μια ώριμη γεροντοκόρη, μια νεαρή γεροντοκόρη, ένας ερωτομαλθακός κι ένας ομοφυλόφιλος που είναι παντρεμένος με άντρα και που έχουν μαζί ένα παιδί.
Δε θα τους παρομοίαζε κανείς και με τα εφτά θαύματα του κόσμου!
Εντάξει! Ούτε όμως και με τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Σχεδόν!
Γιατί… κάποιες μικρές αμαρτιούλες οι εθελοντές της εφτάδας τις κάνουν!
Εθελοντές; Α, ναι!
Εντελώς απρόσμενα και απροετοίμαστα, αυτοί οι εφτά Έλληνες ενώνουν τις… δυνάμεις τους και συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ.
Κι όλα ξεκινούν με έναν γάμο. 
Πιο συγκεκριμένα, δύο δευτερόλεπτα πριν από το Αμήν! Ένα σημαδιακό γεγονός αναγκάζει την εφτάδα να συναναστραφεί και να εμπλακεί σε μια δακρύβρεχτη περιπέτεια. 
Τα μέρη στα οποία οι εθελοντές έχουν τις συναντήσεις τους ποικίλλουν. Μπορεί να είναι το νεκροτομείο Αθηνών, το αεροδρόμιο, ένα δικαστήριο του… Λος Άντζελες, ακόμη και η Καρδίτσα. Α! Πολλές φορές οι εθελοντές καταλήγουν και σε μια αίθουσα που χρησιμοποιείται για συνεδρίες «Group Therapy».
Το ότι θα κλάψετε μαζί τους είναι σίγουρο. 
Αν όμως είναι από τρανταχτό γέλιο, μη νιώσετε ενοχές… σε καμία περίπτωση δε θα φταίτε εσείς!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Μετά την απαιτητική ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ η Θάλεια Κουνούνη επιστρέφει με πιο ανάλαφρη διάθεση στα συγγραφικά μονοπάτια. Το καινούριο της μυθιστόρημα θα σας χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου, ενθουσιασμού και χαλάρωσης. Η ανάγνωσή του θα είναι μια επιτακτική ανάγκη για να ξεφύγετε από τη ζοφερή πραγματικότητα.

Η συγγραφέας κατάφερε να πλάσει 7 ευφυέστατους ήρωες. Διαφορετικούς και ταυτόχρονα με τόσα κοινά στοιχεία. Ήρωες με τους οποίους θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά βιβλία σε μορφή sequel. Με τρόπο ευφάνταστο κατάφερε τους εφτά αυτούς διαφορετικούς και άγνωστους ανθρώπους να τους φέρει σε συνάντηση και να δημιουργήσει μια κωμική περιπέτεια.

Με λόγο άμεσο, στρωτό, προφορικό και έντονα καυστικό και διανθισμένο με έξυπνο χιούμορ η Θάλεια Κουνούνη, θίγοντας τα κακώς κείμενα της εποχής, μπλέκει τους ήρωες της σε περιπέτειες που προκαλούν το γέλωτα ακόμη και στον πιο σοβαρό αναγνώστη. Οι ανατροπές πολλές, η γραφή έντονα σεναριογραφική και το βιβλίο έτοιμο για σειρά στην τηλεόραση. Με σκηνές ξεκαρδιστικές, γραμμένο στην ατάκα και τη λεπτομέρεια το GREEK ΘΕΡΑΠΙ είναι ένα βιβλίο που δύσκολα θα ξεχαστεί..

Η συγγραφέας ωστόσο δεν εμμένει στη χιουμοριστική ιδιότητα του βιβλίου, αλλά με τους καθημερινούς της ήρωες που άπτονται κατά πολύ της πραγματικότητας καταφέρνει να δημιουργήσει μια τοιχογραφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, θίγοντας τα κακώς κείμενα της εποχής, αλλά εμβολιάζοντας με χιούμορ τη ζοφερή κατάσταση της χώρας και των πολιτών.

Ένα ευφάνταστο μυθιστόρημα, που δεν αποκλείεται σε κάποια πόλη της Ελλάδας να έλαβε χώρα η ιστορία, το οποίο θα δυσκολευτείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας και θα πιάσετε τον εαυτό σας να γελάει σε ανύποπτο χρόνο.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;