Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ [Πασχαλίας Τραυλού, Εκδόσεις Ψυχογιός]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Γενάρης του ''30, σε ένα αφιλόξενο σκοτάδι, με μια μελωδία τσιγγάνικου βιολιού να ηρεμεί τους φόβους του πατέρα μου και δυο γυναίκες να στοχάζονται αν θα ''χα το χάρισμα που έλεγε ο θρύλος. Η Ζαφείρα ψάχνει τον εαυτό της μέσα στις ρίζες της φυλής της και στα οράματα που βλέπει για τα ξένα πεπρωμένα. Η αγάπη όμως την παρασύρει αλλού και της ανοίγει ένα δρόμο που δεν είχε ονειρευτεί ποτέ. Στους κύκλους του καιρού, αντίπαλος και σύντροφος συνάμα ο παπα-Ισίδωρος. Μα εκείνη τι ήθελε στ'' αλήθεια; Το γύρεψε μια ολόκληρη ζωή μέσα στην αριθμητική των φεγγαριών. Σωστό ή λάθος, διάλεξε να γίνει η ματζίκα της αγάπης. 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Το τρίτο κατά σειρά μυθιστόρημα που εκδίδει η Πασχαλία Τραυλού, είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που καθηλώνει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Η Ματζίκα της Πασχαλίας Τραυλού ή αλλιώς Ζαφείρα είναι μια ριζοσπαστική ηρωίδα. Αν και είναι η κεντρική ηρωίδα, στον ρου της ιστορίας είναι πολλές φορές ο αφανής ήρωας που εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσει. Μια λάθος κίνηση της πριν χρόνια άλλαξε την ζωή, την πορεία και την μοίρα πολλών ανθρώπων.

Η συγγραφέας λόγο που ρέει ευχάριστα, με πολλά σχήματα λόγου αλλά και με λυρισμό σκιαγραφεί εικόνες και περιγράφει γεγονότα με τέτοια μαεστρία που θεωρεί ο αναγνώστης ότι βλέπει ταινία. 

Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, με πολλές ανατροπές και αποκαλύψεις που συγκλονίζουν και καθηλώνουν τον αναγνώστη δια χειρός της ταλαντούχας Πασχαλίας Τραυλού η οποία μέσα από την πένα της καταφέρνει να περάσει μηνύματα και ήθη. 

Ένα μυθιστόρημα που δεν πρέπει να χάσετε!

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;