Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΑ [Βίκυς Στουφή, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Όταν ο νεαρός και διακεκριμένος δικηγόρος Τρίσταν Γουόκερ αντιμετωπίζει την πρώτη ταπεινωτική ήττα της καριέρας του στις δικαστικές αίθουσες, φεύγει με το αυτοκίνητό του από τη Νέα Υόρκη σε πλήρη σύγχυση και καταλήγει παγιδευμένος στην Εσπερία, μια πόλη απαράμιλλης ομορφιάς, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, όπου βρίσκεται κατηγορούμενος για ένα φόνο τον οποίο δεν έχει διαπράξει.

Έχοντας μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, δε γνωρίζει τίποτα για την καταγωγή του, όμως η παράλληλη συναισθηματική εμπλοκή του με δυο πανέμορφες γυναίκες, την πάναγνη Ωρόρα και τη λάγνα Λίλιθ, τον βοηθάει να ανακαλύψει ότι η μυστηριώδης Εσπερία κρατάει το κλειδί που ξεκλειδώνει τα μυστικά του άγνωστου παρελθόντος του. Η αναζήτηση της αλήθειας οδηγεί στην αποκάλυψη του οικογενειακού δράματος που στιγμάτισε την παιδική του ηλικία και στη συγκλονιστική διαπίστωση ότι η Εσπερία δεν είναι αυτό που φαίνεται κι ότι η πραγματικότητα βρίσκεται πέρα από τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Στο τελευταίο της μυθιστόρημα η Βίκυ Στουφή, μας ταξιδεύει στην μαγευτική, πανέμορφη και πλανεύτρα ΕΣΠΕΡΙΑ, στην πόλη από την οποία κανένας δεν γυρνάει. Παραδίδει λοιπόν στο κοινό της μια ευφάνταστη ιστορία, ένα ψυχολογικό θρίλερ που στο τέλος κόβει την ανάσα.

Ο Τρίσταν, κεντρικός ήρωας της Βίκυς Στουφή, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, την αλαζονεία, τη φιλοδοξία και τη ματαιοδοξία του. Σε μια άτυχη στιγμή, τα βήματά του τον οδηγούν στην Εσπερία, πόλη απιστεύτου κάλλους, με πολλά παράξενα γεγονότα να λαμβάνουν χώρα εντός αυτής και βρίσκεται κατηγορούμενος για έναν φόνο που θεωρεί πως δεν έχει διαπράξει.

Το μυστήριο ξεκινά να πλανάται και να ξετυλίγεται σιγά σιγά μπρος στα μάτια του αναγνώστη. Με εργαλείο τη σαγηνευτική της πένα, πλήθος καλολογικών στοιχείων και λόγο εικονοπλαστικό η συγγραφέας μας μεταφέρει με μαεστρία σε μια πόλη ονειρική, φανταστική και πολύ παράξενη.

Ένα καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ με πλούσια πλοκή και πλήθος μηνυμάτων σχετικά με τη φιλοδοξία, τη ματαιοδοξία, την πραγματική έννοια της ευτυχίας αλλά και την αναθεώρηση των δεδομένων στη ζωή. Ένας κεντρικός ήρωας, άριστα ψυχογραφημένος, ο οποίος από την πολυτέλεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρα συναισθήματα βιώνοντας την ανέχεια και έπειτα πάλι την πολυτέλεια, ταξιδεύει προς την αυτοκριτική και την αυτογνωσία. 

Η Βίκυ Στουφή, παρουσιάζει στο κοινό της ένα ευφάνταστο μυθιστόρημα, το οποίο σαγηνεύει και καθηλώνει με τις γλαφυρές περιγραφές της ιδεατής κοινότητας της Εσπερίας καθώς και το πλήθος των μηνυμάτων που βομβαρδίζουν τον αναγνώστη. Ανατρεπτικό και πρωτότυπο, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;