Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ [Γιώργου Παπακωνσταντή, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Άγγελος, ένας άνδρας σχετικά επιτυχημένος, όταν μαθαίνει ότι είναι σοβαρά άρρωστος και οι γιατροί του δίνουν τέσσερις πέντε μήνες ζωής, αντί να προσπαθήσει να θεραπευτεί, φεύγει για ένα μοναχικό ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά στην πραγματικότητα ξεκινά ένα ταξίδι μέσα του, στο παρελθόν και στις σκέψεις του, κάτω από την πίεση ότι η ζωή του τελειώνει.
Στο ταξίδι αυτό επανέρχονται και «συγκρούονται» ξανά οι δυο μεγάλες αγάπες της ζωής του, επαναφέροντας τα βασικά διλήμματα ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω.
Η Διαδρομή είναι μια περιπλάνηση ανάμεσα στους απολογισμούς της ζωής και στην καταλυτική επίδραση του έρωτα μπροστά στον χρόνο που τελειώνει. Μια αναδρομή σε σκέψεις, σχέσεις και συναισθήματα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να δημιουργήσει καινούρια θέληση για ζωή.
Ένα ταξίδι στο παρελθόν για άντληση δύναμης για το μέλλον.
Ένα ταξίδι στην Ελπίδα.

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Στην πρώτη του λογοτεχνική συγγραφική προσπάθεια ο Γιώργος Παπακωνσταντής παρουσιάζει στο κοινό ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα, ένα νέο, δροσερό δείγμα γραφής με βαθύτερα νοήματα και στοχασμούς που θα σας ψυχαγωγήσει, θα σας προβληματίσει και θα σας γεμίσει με ελπίδα και αισιοδοξία.

Σημείο αναφοράς της μυθιστορίας ένα τραγικό γεγονός, η αναγγελία μιας ανίατης ασθένειας που μειώνει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής του Άγγελου, του κεντρικού ήρωα του βιβλίου. Μια ζωή με ημερομηνία λήξης ορθώνεται μπροστά στον ήρωα που αποφασίζει να κάνει ένα μοναχικό ταξίδι στην Ευρώπη. Ωστόσο, σε τούτο το ταξίδι περιπλανιέται, πέρα από τα σοκάκια των ευρωπαικών πόλεων, μέσα στις πτυχές του εαυτού του. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας που τον οδηγεί σε αποφάσεις που του δίνουν δύναμη να συνεχίσει. Κεντρικός άξονας του βιβλίου ο άνθρωπος, οι εμπειρίες του και εκείνα τα μικρά πράγματα που δίνουν πραγματική αξία στη ζωή. 

Ο Γιώργος Παπακωνσταντής με λόγο άμεσο, λιτό χωρίς μελοδραματισμούς και αποφεύγοντας τα συγγραφικά κλισέ και τις εκτενείς περιγραφές, με στοχευμένη περιγραφική δεινότητα μεταφέρει εικόνες στον αναγνώστη, κομίζει πλήθος μηνυμάτων σχετικά με τη ζωή, το θάνατο και την ευτυχία και σκιαγραφεί ήρωες καθημερινούς, απτούς, οικείους. Ήρωες που ίσως όλοι να έχουμε στον περίγυρό μας. 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ, είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα που αγγίζει όλες τις ανθρώπινες πτυχές. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο στοχασμούς και σκέψεις σχετικά με τη ζωή, το θάνατο, τον έρωτα, την ελπίδα και την ευτυχία. Ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο ανάγνωσμα που παρουσιάζει την ευτυχία η οποία βρίσκεται κρυμμένη στα μικρά και ασήμαντα -για πολλούς- πράγματα. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Ένα ξεχωριστής έμπνευσης μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από την ίδια τη ζωή, με ήρωες ξεχωριστούς που θα κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Συγχαρητήρια στο συγγραφέα!

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;