Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ [Γιάννη & Μαρίνας Αλεξάνδρου, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ο Διονύσης, ένας ισχυρός χρηματιστής στη Νέα Υόρκη, και ο Πέτρος, επιχειρηματίας στην Ελλάδα, μπαίνουν στο σκοτεινό μονοπάτι του ανταγωνισμού και της ζήλιας, με αφορμή ένα στοίχημα. Ρίχνονται σε μια μονομαχία χωρίς όρια, που καθορίζει τη ζωή τους. Ποιος θα γίνει πιο πετυχημένος και δυνατός; Δεν τους σταματά τίποτα μπρος στον στόχο. Στο πέρασμά τους αφήνουν θύματα...
Η Άνδρια και η Νάντια μένουν στο περιθώριο. Ανώφελα τους αγαπούν, τους ποθούν, τους μισούν και τα δίνουν όλα…
Από την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη, τις βουνοκορφές της Πελοποννήσου και τα γαλανά ακρογιάλια, τα αισθήματα συγκλονίζουν. Μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά φουντώνει την αντιπαράθεση, με αποκορύφωμα μια σκληρή δικαστική διαμάχη, όπου το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το FBI κυριαρχούν. Παράλληλα, η Μαφία στα πλοκάμια της σφίγγει τα παιδιά τους. Είναι νέοι, ερωτευμένοι και μέσα από περιπέτειες τελικά βγαίνουν αδιάφθοροι.
Η δημιουργία ενός οικολογικού πάρκου τούς οδηγεί στην Πελοπόννησο. Φτάνουν στη Μονεμβασιά, όπου σε ένα βενετσιάνικο κάστρο ανακαλύπτουν μια ιστορία όμοια με αυτήν του Διονύση και του Πέτρου, στην Αναγέννηση. Οι ήρωες είναι γοητευτικοί, ακαταμάχητοι και ευάλωτοι. Η αγάπη, ο φθόνος και ο ανταγωνισμός οδηγούν τις καταστάσεις στα άκρα.
Ταξιδεύουμε μαζί τους, μέχρι το φως να νικήσει το σκοτάδι και να φανεί το ουράνιο τόξο…


Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Το συγγραφικό δίδυμο επιστρέφει στον κόσμο των εκδόσεων με ένα βιβλίο διαφορετικό από όσα έχει γράψει μέχρι σήμερα. Ένα σύγχρονο, επίκαιρο και βαθιά κοινωνικό μυθιστόρημα στο οποίο θίγονται πολύ σημαντικοί προβληματισμοί. Ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει από την Νέα Υόρκη στην Πελοπόννησο, από την εποχή της Αναγέννησης, στη δεκαετία του '50, όπου μεγάλο κύμα μεταναστών έφτασε στη Νέα Υόρκη και θα καταλήξει στο σήμερα, στην οικονομική, πνευματική, κοινωνική κρίση θέτοντας ισχυρούς προβληματισμούς.

Το ζεύγος Αλεξάνδρου κινείται σε γνώριμα μονοπάτια στη μυθιστοριογραφία χρησιμοποιώντας ίντριγκες, έρωτα, πάθος και μυστήριο. Σε μια σφιχτοδεμένη πλοκή η ιστορία ξετυλίγεται στον αναγνώστη με λόγο έντονα εικονοπλαστικό, που κάνει την ανάγνωση ξεκούραστη και γρήγορη. Πλήθος ανατροπών βομβαρδίζουν τον αναγνώστη που καθηλωμένος δεν μπορεί να σταματήσει την ανάγνωση.
Οι ήρωες. άριστα ψυχογραφημένοι και το συναισθηματικό τους υπόβαθρο άψογα συνυφασμένο με την ψυχογραφία τους, δίνουν μαθήματα δύναμης, αισιοδοξίας και ελπίδας. Στην εποχή που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει και συναισθηματική, ηθική και πνευματική κρίση, ο ανταγωνισμός, η αλαζονεία, η μικροπρέπεια, η μεγαλοσύνη, η ζήλια πρωταγωνιστούν στις σελίδες του βιβλίου και οι ήρωες, θύματα τούτων των συναισθημάτων, παλεύουν για μια ελπίδα.
Το συγγραφικό δίδυμο, των μεγάλων εμπορικών επιτυχιών, εμπλουτίζει τη σύγχρονη μυθιστορία του με μικρές ιστορικές πινελιές γύρω από το 17ο αιώνα και μια ιστορία σε ένα βενετσιάνικο κάστρο που θυμίζει την ιστορία των δυο κεντρικών ηρώων, αλλά και γύρω από τη μετανάστευση των Ελλήνων τη δεκαετία του '50 για να ζήσουν το "αμερικάνικο όνειρο".
ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ. Ένα μυθιστόρημα που θα σας συναρπάσει. Θα σας χαλαρώσει και ταυτόχρονα θα σας προβληματίσει. Μια ιστορία γεμάτη ίντριγκα, έρωτα, πάθος και μυστήριο. Μια σύγχρονη μυθιστορία που καταλήγει στο συμπέρασμα πως η ζωή πάντα θα είναι ένα ποτήρι μισογεμάτο και έτσι πρέπει να τη βλέπουμε. Ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον της μικροπρέπειας, της αλαζονείας, της μεγαλοσύνης. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε.
Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, συγχαρητήρια για το ωραίο blog και καλές γιορτές Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου
    (Αναμεταξύ μας: που θα πιούμε το καλύτερο cappuccino? εμένα μου αρέσει tiepido con molta schiuma - Γιάννης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;