Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΧΑΔΙ ΤΗΣ "ΜΗ-ΤΕΡΑΣ" [Λυδίας Γιαννακοπούλου, Εκδόσεις Μελίχρυσος]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ


Μια αληθινή ιστορία που θα προκαλέσει σοκ και ανατριχίλα αλλά.. Πρέπει να ακουστεί.

Το θέμα του ευαίσθητο και σκληρό...
Παιδική κακοποίηση από την ίδια τη μητέρα......
Συμβαίνει συχνά αλλά λίγοι τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά...
Η συγγραφέας Λυδία Γιαννακοπούλου, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει, μιλάει για όσα βίωσε η "Μελίνα" επί 15 χρόνια από "εκείνη"...!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

ΤΟ ΧΑΔΙ ΤΗΣ "ΜΗ-ΤΕΡΑΣ" είναι ένα βιβλίο που καιρό τώρα ήθελα να διαβάσω. Θες οι συγκυρίες, θες ότι το ξέχασα, το αμελούσα συνεχώς. Σήμερα έπεσε και πάλι στα χέρια μου και σε λίγες ώρες το είχα ήδη ολοκληρώσει.

Πρόκειται για μια σκληρή ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Θα έλεγα πως είναι μια κραυγή αγανάκτησης η οποία σαν στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού. Πολλά συμβαίνουν γύρω μας αλλά τα καταχωνιάζουμε μέσα στο μυαλό μας και δεν ασχολούμαστε με αυτά. Ποιος ο λόγος άλλωστε να ανακατευτούμε;

Σε αυτό το βιβλίο η φρίκη και οι σκληρές στιγμές πολλές φορές με ανάγκασαν να κλείσω τα μάτια μου. Σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, οι γλαφυρές περιγραφές της Λυδίας Γιαννακοπούλου των ζοφερών καταστάσεων που πέρασε η "Μελίνα" έδιναν την αίσθηση ότι παρακολουθώ μια καλογυρισμένη ταινία και ασυναίσθητα έκλεινα τα μάτια μου. Όπως συγγενείς, φίλοι και γείτονες έκλειναν τα αυτιά τους έξω από τις κλειστές πόρτες. 

Ένα ανάγνωσμα που διαβάζεται απνευστί μια και έχει κανείς αγωνία σχετικά με τη λύτρωση της ηρωίδας. Σε ένα κράτος δικαίου υποτίθεται ελάμβαναν χώρα αυτά τα γεγονότα. Οι άνθρωποι έκλειναν τα αυτιά τους και η βοήθεια δεν ερχόταν από πουθενά. Η ελπίδα χανόταν μέρα με τη μέρα, ώσπου η άνοιξη στην ψυχή της ηρωίδας της άνοιξε δρόμους ευτυχίας. 

Δίνω θερμά συγχαρητήρια για τη δύναμη που ώθησε τη συγγραφέα να καταγράψει τέτοια γεγονότα. Νιώθει κανείς θαυμασμό και δέος μπροστά σε μια προσωπικότητα αξιοσέβαστη και δυνατή.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;