Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ [Mo's Hayder, Εκδόσεις Διόπτρα]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο ντετέκτιβ Τζακ Κάφερι αντιμέτωπος με το παρελθόν του...

Σε μια ήσυχη περιοχή του Λονδίνου, ένα ζευγάρι ανακαλύπτεται αιχμάλωτο στο ίδιο του το σπίτι. Οι δύο γονείς είναι κακοποιημένοι και αφυδατωμένοι, και σύντομα διαπιστώνεται πως ο οκτάχρονος γιος τους έχει απαχθεί. Όταν το σώμα του παιδιού βρίσκεται, η ιατροδικαστική έρευνα θα αποκαλύψει συνδέσεις με το παρελθόν του επιθεωρητή Κάφερι, ο οποίος θα αναγκαστεί να κοιτάξει κατάματα το κακό – και θα δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει την υπόθεση επαγγελματικά. Καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως, ο Κάφερι θα προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες στην προσωπική του ζωή, ενώ η υπόθεση παίρνει απρόβλεπτη τροπή.

Και καθώς ξετυλίγει το κουβάρι του αινίγματος, κάτω από το βάρος των απρόβλεπτων ανακαλύψεων για το παρόν και το παρελθόν, ο πραγματικός εφιάλτης ξεκινά…

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ
Η Μο Ηayder και οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν στο κοινό ένα βιβλίο που δύσκολα θα ξεχαστεί, μια φρικιαστική ιστορία, μια διεστραμμένη θεραπεία ενός ψυχασθενούς, ένα στυγερό έγκλημα, μια μάστιγα που συγκλονίζει, ένα αποπνικτικό θρίλερ που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, ένα αμιγώς αστυνομικό μυθιστόρημα, πραγματεύεται ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο θέμα, την παιδεραστία και την παιδική πορνογραφία. Μια μάστιγα της εποχής που όσο περνούν τα χρόνια παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παγκοσμίως. Ένα παιδί αγνοείται και οι γονείς κακοποιημένοι και αφυδατωμένοι, αιχμάλωτοι στο ίδιο τους το σπίτι. Δείχνουν κάτι να κρύβουν...

Ο ντετέκτιβ Τζακ Κάφερι, ένας άριστα ψυχογραφημένος ήρωας, συνδέει την ιστορία με το δικό του ζοφερό παρελθόν και τον αδερφό του που έπεσε θύμα στα χέρια ενός παιδεραστή και εξαφανίστηκε. Με ιδιαίτερο ζήλο θα ασχοληθεί με την υπόθεση αλλά ταυτόχρονα θα αναζητεί στοιχεία και για την κατάληξη του αδερφού του.

Η Mo Hayder και κατ' επέκταση ο Βαγγέλης Γιαννίσης που μετέφρασε το μυθιστόρημα στην ελληνική γλώσσα, καταφέρνουν με τρόπο κοφτό, άμεσο και σκληρό να σκιαγραφήσουν γεγονότα και πράξεις, αποκρύπτωντας επιμελώς στοιχεία και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες. Ένα μυθιστόρημα που είναι εξ ολοκλήρου γραμμένο στη λεπτομέρεια. Η σφιχτοδεμένη και έντονα κινηματογραφική του πλοκή ανεβάζει την αδρεναλίνη στο ζενίθ και δύσκολα κάποιος το αφήνει από τα χέρια του. 

Η συγγραφέας σκιαγραφεί με μαεστρία το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου βάζοντας ωστόσο στη διαδικασία και τον ίδιο τον αναγνώστη να ανακαλύψει στοιχεία της υπόθεσης και να αναμένει απλά την αποκάλυψη. Οι αποκάλυψεις και οι ανατροπές διαδέχονται σαδιστικά η μια την άλλη με τρόπο γρήγορο, που συγκλονίζουν τον αναγνώστη και τον καθιστούν δέσμιο της ανάγνωσης.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, γροθιά στο στομάχι, για αναγνώστες που έχουν αποθέματα δύναμης. Μια σκληρή ιστορία που θα σας συνταράξει και θα χάσετε τον ύπνο σας. Ένας οδηγός που διδάσκει τι να προσέχετε σχετικά με το παιδί σας. Στοιχεία ατράνταχτα που μπορούν να σας προϊδεάσουν για την παιδοφιλική τάση άλλων. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;