Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ [Χρυσηίδας Δημουλίδου, Εκδόσεις Ψυχογιός]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Ελληνοαμερικανίδα Κάσι Πάλμερ ζει στην Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, παντρεμένη και ευτυχισμένη επί είκοσι δύο χρόνια με τον επιτυχημένο πλαστικό χειρουργό των σταρ του Χόλιγουντ, Σταν Πάλμερ, όταν κάποια περίεργα όνειρα έρχονται να ταράξουν τον ύπνο και την καθημερινότητά της. Η Κάσι αρχίζει να αναζητά τις λησμονημένες παιδικές της αναμνήσεις, στη γη του πατέρα της, στο νησί της Αμοργού, στην Ελλάδα. 

Εκεί την περιμένει το πεπρωμένο της και η Κάσι αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος. Δύο άλλες γυναίκες, που έζησαν πολλά χρόνια πριν από εκείνη, την αναζητούν, ρίχνοντας τις σκιές τους στα όνειρά της και διεκδικώντας μερίδιο από τη ζωή της. Η Κάσι αφήνεται στα χέρια τους, αψηφώντας κάθε νόμο της λογικής, όταν διαπιστώνει ότι ένας μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας ζητά να αναστηθεί μέσα από τη δική της ύπαρξη. Μια σαρωτική θύελλα γεγονότων μαστιγώνει το παρόν της, ενώ ένα τραγικό παρελθόν ζητάει να δικαιωθεί.

 Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που σέρνουν ακόμη τις φιγούρες τους μέσα στους αιώνες; Ποιος είναι αυτός ο άνδρας που τις αγάπησε τόσο πολύ; Ένα μεταφυσικό αισθηματικό θρίλερ της γνωστής συγγραφέως Χρυσηίδας-Χρύσας Δημουλίδου που θα σας καθηλώσει, θα σας προβληματίσει και ίσως σας λυτρώσει από τους επίγειους φόβους σας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ 5/5

Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Χρυσηίδας Δημουλίδου στις εκδόσεις Ψυχογιός. Νέα εκδοτική στέγη, νέο όνομα, νέα αρχή. Το πρώτο της δημιούργημα στις εκδόσεις Ψυχογιός, είναι ένα διαφορετικό βιβλίο από αυτά που μας είχε συνηθίσει. Μια μεταφυσική ιστορία με έντονα αισθηματικά στοιχεία.

Κατά κύριο λόγο ασχολείται με την μετενσάρκωση των ψυχών και την εκπλήρωση των πόθων τους ανά τους αιώνες. Μια ιστορία με έντονη πλοκή, στρωτό λόγο, χωρίς επιτηδευμένο λεξιλόγιο ή έντονου λυρισμού. Ανατρεπτικό σε σημείο τέτοιο ώστε να μην μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου.

Μια συγκλονιστική αισθηματική ιστορία με απρόβλεπτο τέλος. Από τα βιβλία που δεν κατάφερα να αφήσω από τα χέρια μου και με συνεπήρε σε ένα ταξίδι εικόνων και ζοφερών περιγραφών.

Συγχαρητήρια.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;