Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΙΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ [Χρυσηίδας Δημουλίδου, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Που βρίσκεται ο Παράδεισος, η Εδέμ, η γη της Επαγγελίας ή όπως αλλιώς ονομάζεται, που όλοι ψάχνουμε και γιατί δεν μπορούμε να τον βρούμε; Ποιος είναι ο Αδάμ και ποια η Εύα; Τους έδιωξε ο Θεός από τον Παράδεισο επειδή δοκίμασαν το μήλο της γνώσης ή το μήλο της άγνοιας; Μήπως τελικά ο Αδάμ ήταν εκείνος που πλάστηκε από το πλευρό της Εύας; Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί άνδρας να είναι το ωραίο φύλο και η γυναίκα το ισχυρό; Θα σοκαριστείτε όταν μάθετε ότι το αρσενικό φύλο δεν είναι παρά μια παραλλαγή του θηλυκού; Τελικά μήπως ο άνδρας είναι φύλο παροχής υπηρεσιών; Αν ναι, τότε γιατί η γυναίκα έζησε επί σειρά αιώνες στην σκιά του; Φοβούνται πια οι άνδρες τις γυναίκες ή τις έχουν σιχαθεί; Μήπως οι άνδρες τρέμουν πιο πολύ μην μείνουν στο ράφι; Η εκκλησία αποστρέφεται την γυναίκα και απλά την χρησιμοποιεί; Πόσα ψέματα της είπε και γιατί της αφαίρεσε το δικαίωμα της ηδονής; Ο Θεός υμνεί τον έρωτα; Ξέρουν οι Έλληνες να κάνουν έρωτα; Γνωρίζει ένα ζευγάρι ότι στο κρεβάτι τους είναι πάντα τρεις και όχι δύο; Ποιος είναι ο τρίτος; Όλα αυτά που μας έκρυψαν, όλα αυτά που μας πόνεσαν, όλα αυτά που δικαιούμαστε, άνδρες και γυναίκες. Ένα βιβλίο γραμμένο με απλά καθημερινά λόγια και πολύ χιούμορ που λέει τα πράγματα με τ όνομα τους. Ένα βιβλίο ζυμωμένο από την ζωή και ψημένο από την εμπειρία, την γνώση και την έρευνα. Ένα βιβλίο που θα σας πει μόνο αλήθειες, που θα σας αφυπνίσει, που θα σας κάνει να δείτε την ζωή με διαφορετικό μάτι…..Το τρίτο μάτι. Ένα βιβλίο που σκοπό έχει να μας κάνει καλύτερους, να μας βοηθήσει να μην πονάμε τόσο πολύ. Γιατί η ζωή είναι πόνος κι όποιος δεν πονά, σημαίνει πως δεν είναι ζωντανός. Μια έρευνα-καταγγελία με φιλοσοφική χροιά από την ΧΡΥΣΗΙΔΑ-ΧΡΥΣΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ που θα μας εκπλήξει, θα προβληματίσει, θα ταρακουνήσει και πιθανόν σοκάρει .Το πιο πιθανό όμως είναι να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε…..

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Ένα περίεργο και συνάμα δυνατό βιβλίο, δια χειρός Δημουλίδου, δεν είναι μυθιστόρημα, δεν υπάρχουν χαρακτήρες, είναι μία έρευνα, μια έρευνα στην οποία θίγονται πολλά και σημαντικά θέματα, ιστορία, θρησκεία, σεξ, διαπροσωπικές σχέσεις, ομοφυλοφιλία και διάφορα άλλα.

Όλα όσα πραγματεύεται η Χρυσηίδα σε αυτό το βιβλίο, είναι διασταυρωμένα από το διαδίκτυο στο οποίο μπορούμε να βρούμε πορίσματα ερευνών. Η Χρυσηίδα λοιπόν, με αυτήν την έρευνα, μας παραθέτει αλήθειες και θεωρίες σχετικά με τα φλέγοντα θέματα που προανέφερα. Ανοίγει μάτια, αλλάζει συνειδήσεις και μας βάζει σε σκέψη.

Το βιβλίο δεν είναι εύκολο, χρειάζεται μελέτη και σκέψη. Μπορεί η απλή γραφή της συγγραφέως να μην σε προιδεάζει για κάτι δύσκολο που χρειάζεται πολύ σκέψη, αλλά δεν είναι μασημένη τροφή. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το μελετήσεις και να κατανοήσεις αυτά που λέει και αυτά που προσπαθεί να σου εξηγήσει.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;