Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΕΣΥ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ [Μάιρας Παπαθανασοπούλου, Εκδόσεις Πατάκη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Mπορεί σήμερα ένα συρρικνωμένο ελληνικό χωριό, εγκαταλειμμένο δεκαετίες στην τύχη του, ν’ αναστηθεί και να ξαναπιάσει ρυθμούς ζωής;
Μπορεί από σπόντα. Aν ας πούμε εμπνεύσει ξαφνικά την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία το βγάζει απ’ την ανυπαρξία και την αφάνειά του, κάνοντάς το αιχμή του δόρατος στην προεκλογική εκστρατεία της.
Μπορεί ο απελπισμένος πρόεδρος ενός κόμματος που καίγεται να κυβερνήσει ύστερα από τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση να εμπιστευθεί το μέλλον της ταλαιπωρημένης παράταξής του σε δύο βουλευτές του που είναι θανάσιμοι αντίπαλοι και οι επιδιώξεις των οποίων απέχουν όσο το δημιουργικό όραμα από τη δολοπλοκία και την ίντριγκα; Μπορεί, για ν’ αναπνεύσει επιτέλους άρωμα γλυκιάς εξουσίας...
Μπορεί μια ποθητή γυναίκα που αισθάνεται προδομένη να φτάσει να εκδικηθεί τον εραστή της αποκαλύπτοντας ιδιαίτερης σημασίας πολιτικά σκάνδαλα και συνωμοσίες που απειλούν να διαλύσουν ένα κόμμα εξουσίας και ν’ ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό; Αν μπορεί λέει!
Μπορεί η ιστορία αυτού του βιβλίου να συμβεί στην πραγματικότητα; Δεν μπορεί. Γιατί η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία της συγγραφέως...

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Το ΕΣΥ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ, είναι το πρώτο βιβλίο της Μάιρας Παπαθανασοπούλου που διαβάζω και μου άφησε μια πολύ γλυκιά γεύση στο στόμα. Διαβάζοντας το έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελά και να το διασκεδάζει πραγματικά.


Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που διαθέτει πολιτική χροιά. Με κεντρικούς ήρωες πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και ψηφοφόρους η συγγραφέας δημιουργεί μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες, παρασκηνιακές πράξεις διαφθοράς και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν και θα απασχολούν.


Το ευρηματικό και απλό συνάμα λεξιλόγιο, η χιουμοριστική διάθεση της συγγραφέως και ο λόγος της που ρέει ευχάριστα και γρήγορα προάγουν ακόμα περισσότερο την διασκεδαστική και εύκολη ανάγνωση του βιβλίου χωρίς να αναιρούν την κοινωνική του διάσταση και τον καταιγισμό των κοινωνικών μηνυμάτων που προσφέρει.


Θίγονται κακώς κείμενα της πολιτικής σκηνής με τρόπο τέτοιο που προάγεται η διαχρονική αξία του αναγνώσματος. Ευτράπελα, σκάνδαλα και πολιτικοί λόγοι κατέχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το διασκεδαστικό μυθιστόρημα που ρέει γρήγορα και ευχάριστα. Μια πολύ καλή παρέα για το καλοκαίρι σας. Αξίζει.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;