Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ [Μαρίνας Πετροπούλου, Εκδόσεις Λιβάνη]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Ερατώ ζούσε μέσα απ' τις ζωές των άλλων, αλλά δεν το ήξερε.
Αποκομμένη από την πραγματικότητα, έβλεπε, άκουγε και νόμιζε πως εννοούσε όλα εκείνα τα ανήκουστα που παραμόνευαν τα νιάτα της.
Θάνατος, μυστικά, σκοτεινές αποκαλύψεις και αλλόκοτες συμπεριφορές την έσυραν ως την άκρη της απόγνωσης αλλά και του έρωτα, ενός έρωτα μοναδικού και ικανού να μαγέψει με το παραμύθι του.
Πόσο μπορεί όμως να ζει κανείς νικημένος και απών, όταν και οι μεγάλοι έρωτες προδίδουν; Γι' αυτό η Ερατώ αποφάσισε να αναμετρηθεί με τις ήττες, τους έρωτες και το παρελθόν για να βρει τον εαυτό της.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Η Μαρίνα Πετροπούλου έχει εκδόσει πολλά έργα στις εκδόσεις Λιβάνη. Το ΣΑΝ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ μάλιστα μεταφέρθηκε και στην μικρή οθόνη. Το ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ είναι το δέκατο μυθιστόρημά που εκδίδει.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα το οποίο το τυλίγει μια χροιά μυστηρίου. Ερωτήματα που γεννιούνται στον αναγνώστη στην αρχή του μυθιστορήματος δέχονται απαντήσεις μέσα από την πλοκή του βιβλίου. Με πλήθος ανατροπών και αποκαλύψεων η ηρωίδα υποβάλλεται σε μια εσωτερική αναζήτηση για να λύσει τα μυστήρια που πλέκουν τη ζωή της και εν τέλει να οδηγηθεί στην αυτογνωσία και την ψυχική της κάθαρση από τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Η γραφή της Μαρίνας Πετροπούλου, απλή, με πολλούς μη αληθοφανείς διαλόγους και σε σημεία επιτηδευμένο λεξιλόγιο, ρέει ευχάριστα αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιφανειακή από άποψη ανάλυσης και προσέγγισης κάποιων γεγονότων και αδύναμης σκιαγράφησης των χαρακτήρων. Οι ήρωες του βιβλίου αποδίδονται με μια ρηχή προσέγγιση, γεγονός που δυσκολεύει τον αναγνώστη να διεισδύσει σε βάθος στο συναισθηματικό κόσμο των χαρακτήρων και να εκτιμήσει ή όχι τις πράξεις τους.

Το ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, είναι ένα ανάγνωσμα με πολλές ανατροπές και αποκαλύψεις που κυλάει γρήγορα και συντροφεύει ευχάριστα τον αναγνώστη στο ταξίδι της ηρωίδας προς την λύτρωση που αναζητά. Το συστήνω για παρέα στις διακοπές...

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;