Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ [Λένας Μαντά, Εκδόσεις Ψυχογιός]

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 

Μια νύχτα με βροχή, ένα απότομο φρενάρισμα και μια καραμπόλα.  Σπασμένα φανάρια στην άσφαλτο και τέσσερις οδηγοί να αλληλοκοιτάζονται και να αλληλοκατηγορούνται.  Ο Κωστής, η Μαρίνα, η Ελπίδα, η Ναταλία… Έτσι άρχισαν όλα…

Δώδεκα μήνες ακολούθησαν. Γεμάτοι ανατροπές, δάκρυα και γέλια για τους τέσσερις που ξεκίνησαν αντίπαλοι, έγιναν φίλοι και κατέληξαν να ξεπεράσουν ακόμη κι αυτό το στάδιο. Έγιναν ο ένας για τον άλλον, το «τώρα», το «σήμερα», το «πάντα».
Σαν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, που κάποτε καθόριζαν τις ζωές των απλών θνητών, έτσι κι εκείνοι οι δώδεκα μήνες σφράγισαν το πεπρωμένο τους.
Δώδεκα μήνες. Δώδεκα θεοί.Όρισαν. Διέταξαν. Εκτέλεσαν.Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία και τον έρωτα!



ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Το παρόν βιβλίο αποτελεί το πρώτο βιβλίο της Λένας Μαντά στις εκδόσεις Ψυχογιός. Ομολογώ πως από τη βιβλιογραφία της Λένας Μαντά, αυτό το βιβλίο μου δημιούργησε περισσότερη συγκίνηση. Από τα λίγα βιβλία που αξίζουν για τα νοήματα που περνάει. 

Βιβλίο με πλοκή, ο λόγος στρωτός ρέει εύκολα και διαβάζεται ευχάριστα. Λεξιλόγιο προσεγμένο μεν διόλου επιτηδευμένο δε. Πολύ ευφάνταστη δομή και αρκετές ανατροπές. Ένα βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα και σου μένει για αρκετό καιρό. Τέλος προβλέψιμο μέσα στην απρόβλεπτη ροή του βιβλίου αλλά και βαθιά συγκινησιακό. 

Από τα καλά αναγνώσματα της Λένας Μαντά μαζί με το ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Ελευθέριος Α. Μανδαλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας άποψη για αυτό το βιβλίο;